Unic în Europa. Povestea satului de piatră cu 3 locuitori: „Va fi cel mai vizitat loc din România!”

Mai are doar 3 locuitori. În jur de 30 de case părăsite se încăpățânează să rămână în picioare, iar un grup de tineri vrea să readucă viața în ele și să pună cătunul pe harta turismului din România. Este vorba despre satul Alun, din Ținutul Pădurenilor, în județul Hunedoara.

Satul este unic în Europa România prin faptul că are ulițe din marmură și o biserică construită integral din aceeași piatră. În Alun mai este și o biserică din lemn veche de trei secole și o școală. Toate sunt închise și ar putea ajunge niște ruine dacă nu sunt conservate în următorii ani.

De aici au plecat tone de piatră pentru construcția Casei Poporului. Însă, după ce s-a epuizat marmura, la începutul anilor 90, cariera care se află la intrarea în sat a fost abandonată, iar cei mai mulți oameni au părăsit localitatea.

„Din 110 familii, au mai rămas două. Oamenii îşi aduc aminte cum rând pe rând copiii au plecat la oraş, bătrânii s-au dus, obiceiurile s-au stins cu ei, luând meşteşugurile în mormânt. Casa Poporului este construită cu marmură din Satul Alun. Bucăţi din marmură erau cărate la Simeria, unde erau tăiate, iar de acolo erau transportate cu trenul până în capitală, pentru a ajuta la construcţia celei mai mari clădiri (ca suprafaţă) după Pentagon.

Citeste și: Canadienii mai au nevoie doar de un aviz din partea statului român pentru a începe exploatările la al doilea cel mai mare zăcământ de aur din Europa, evaluat la 5 miliarde de dolari. România va primi doar 300 milioane

În Satul Alun se află singura biserică din ţară construită în întregime din marmură, unicat în Europa. De ce vă spun toate astea, poate vă întrebaţi, nu doar să vă arăt cât de frumoasă e ţara asta, nu doar să vă arăt cât de bogaţi suntem, de fapt câte oportunităţi avem, dar nu ne dăm interesul, preferăm s-o distrugem, este mai simplu, nu?”, spune Tama Denise, unul dintre inițiatorii proiectului prin care se dorește salvarea satului Alun.

Tinerii au un plan ambițios, iar primul pas ar fi să cumpere toate casele părăsite. „Vrem să-l aducem la viață, să-i redăm culoarea, să-l aducem la lumină, și o să fie cel mai vizitat loc din România. Garantez!”, mai spun cei care vor să readucă la viață satul Alun.

Creșterea părului, o problemă? Ce metodă utilizau cu succes bunicii noștri

Nu există femeie sau bărbat care să nu își dorească un păr bogat, sănătos și strălucitor care să atragă orice privire.

Unele tratamente farmaceutice pentru creșterea parului sunt foarte scumpe, dar există un tratament, folosit și de bunicii noștri, pe care îl poți face chiar la tine acasă și care are rezultate bune.

Despre ce este vorba? Totul este descris mai jos

Ingrediente: 6 linguri de ulei de măsline, 4 linguri de scorțișoară, 6 linguri de miere.

Mod de preparare:

Mai întâi se pune uleiul într-o oală mică cu apă, iar apoi se adaugă restul ingredientelor și se amestecă foarte bine. Se pune pe scalp și se lasă aproximativ o oră.

După ce trece aproximativ o oră spală părul și fă acest tratament de 3-4 ori pe săptămână.

“Conținutul tuturor articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”