wefew

„Mă numesc Ana Maria și sunt disperată, nu știu ce să mai fac. În aprilie, soțul meu a avut o aventură. Asta a trecut, iar eu am decis să-l iert. Nu îmi este ușor, însă ce am descoperit acum este peste puterile mele. L-am prins noaptea că…”

Dragă Adela ,

Mă numesc Ana Maria și am nevoie de sfatul tău. În aprilie anul trecut, soțul meu a avut o aventură. Asta a trecut iar eu am decis să-l iert.

Nu îmi este ușor și lucrurile au mers din nou bine între noi dar, acum, cred că iarași merg în jos. L-am prins noaptea că vorbea pe internet cu anumite doamne de pe siteuri matrimoniale și se autosatisfacea. Pur și simplu nu știu ce să mai fac. Te rog, dă-mi un sfat. Îți multumesc.

Adela răspunde:

Dragă Ana Maria,

Dacă soțul tău are un libidou atât de mare, nu prea ai ce să-i faci. E clar că nu se poate abține. Pe de altă parte, doamnele respective se află la distanță, nu prea poți să-l învinuiești că are o relație cu altcineva, dacă este doar virtuală. Depinde numai de tine cât ești dispusă să înțelegi și unde e limita dincolo de care nu mai vrei să accepți acest mod de a fi al lui.

Încearcă să-i dai un ultimatum. Să pleci de acasă și să nu revii până când nu-ți promite că se va îndrepta într-un fel. Dar trebuie să fii foarte hotărâtă și să nu-ți faci mari iluzii că va putea să se schimbe doar de dragul tău.

În cazul lui, schimbarea trebuie să vine de la el, pentru că este o problemă de voință interioară. Dacă încerci să tragi de el din exterior, nu ai mai sorți de izbândă.

Semne care iti spun ca partenerul te insala

1. Partenerul tau simte brusc nevoia de intimitate

Fiecare fiinta umana simte uneori nevoia de intimitate si acest lucru este perfect normal: fiecare dintre noi avem nevoie de putin timp numai cu/pentru noi insine. Totusi, trebuie sa fii atenta la obiceiurile voastre de cuplu si la firea partenerului tau. In cazul in care obisnuiati sa petreceti foarte mult timp impreuna, sa aveti multe activitati sau iesiri impreuna, iar acum, brusc, simte nevoia sa aiba mai mult timp „numai pentru el” sau sa „respire”, atunci trebuie sa stii ca acesta constituie unul dintre primele semne ale infidelitatii sale.

2. Partenerul tau evita intimitatea

Desi acesta nu este un semn foarte evident ca partenerul tau de inseala, faptul ca evita sau isi doreste mai rar decat de obicei sa intretina relatii intime cu tine ar trebui sa iti ridice un semn de intrebare. Totusi, trebuie sa tii cont de faptul ca lipsa intimitatii in cuplu nu se limiteaza numai la sex. Partenerul tau a incetat sa te mai sarute ori sa te imbratiseze la fel de frecvent sau tandru ca altadata?

Partenerul tau se poarta mai rece cu tine si da vina pe stressul acumulat la serviciu ori pe alte probleme? Aceste schimbari bruste apar, de obicei, cu un motiv: desi este adevarat ca un job solicitant poate fi foarte stresant, atunci cand schimbarile produse in comportamentul partenerului tau sunt neasteptate, de obicei mai exista si alte motive.

3. Lipsa comunicarii in cuplu

In cazul in care ai observat ca in ultima vreme nu mai vorbiti unul cu celalalt, ca va certati ori de cate ori incercati sa purtati o conversatie banala, atunci trebuie sa stii ca exista anumite schimbari in viata voastra despre care tu inca nu stii. Daca partenerul tau de viata a inceput sa te ignore ori daca rutina s-a infiltrat neobservata in relatia voastra, ar trebui sa te intrebi daca va indepartati unul de celalalt pur si simplu ori daca mai exista cineva in viata lui. Regula de aur a unei relatii fericite spune ca atunci cand se intampla o schimbare brusca in relatie, trebuie observata si analizata imediat.

4. Partenerul tau este mai atent la infatisarea sa

Fiecaruia dintre noi i s-a intamplat ca atunci cand avem o relatie stabila sa ne trezim intr-un moment in care nu ne mai pasa atat de mult de infatisarea noastra, de haine sau de coafura. Acesta este un lucru absolut normal, care apare atunci cand ne simtim siguri pe noi si pe relatia noastra. Insa, atunci cand partenerul tau trece brusc de la aceasta etapa la una in care este mai mult decat atent la felul in care arata, daca a inceput sa investeasca intr-o garderoba noua, si-a schimbat tunsoarea si parfumul, atunci exista doua posibilitati: fie incearca sa te recucereasca si sa aduca ceva nou in cuplul vostru, fie are pe altcineva caruia vrea sa ii creeze o impresie buna.

5. Cheltuieli nejustificate

In cazul in care observi anumite schimbari ciudate in situatia financiara a partenerului tau, cum ar fi cheltuieli pe care nu le poate justifica, intarzieri in plata facturilor sau chiar modificari ale obiceiurilor legate de carduri sau conturi bancare (de exemplu, incepe sa iti limiteze accesul la extrasele de cont sau dreptul de retragere) trebuie sa incepi sa fii foarte atenta, deoarece este posibil sa fie implicat intr-o alta relatie. De asemenea, daca observi ca a crescut brusc valoarea facturii la telefon sau daca pare sa cheltuiasca mai multi bani pe combustibil sau alte mijloace de deplasare este cazul sa aveti o discutie serioasa.

6. Modificari de dispozitie

Partenerul tau de viata isi schimba dispozitia de la minut la minut si te lasa fara replica, deoarece pana acum nu obisnuia sa fie atat de imprevizibil. Uneori pleaca vesel la serviciu si se intoarce abatut, sau invers. Pana mai ieri ii placea sa ii gatesti, iar acum iti spune ca nu e nevoie sa te obosesti. In cazul in care prezenta ta pare sa il irite fara nici un motiv, daca pare sa fie vesel si apoi are o criza de nervi numai pentru ca i-ai atras atentia ca a uitat usa frigiderului deschisa, trebuie sa stii ca totul poate avea o explicatie: te inseala.

Totusi, inainte de a trage concluzii trebuie sa verifici daca nu cumva are probleme la serviciu sau financiare, daca se simte bine sau daca nu s-a intamplat ceva neplacut despre care tu inca nu stii. Daca totul este in ordine si el isi schimba dispozitia des, trebuie sa stii ca ar putea fi un semn ca partenerul tau are o aventura.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x