Bărbat orb, redus la lacrimi după ce un întreg vagon de navetiști i-a refuzat un loc pe scaun. Vagonul era destinat persoanelor cu dizabilități

Nu mai e un secret pentru nimeni că stresul orelor de vârf, în care oamenii se grăbesc să ajungă la muncă sau acasă, după serviciu, poate să ne transforme în monștri. Mai ales într-o capitală atât de aglomerată precum Londra.

Însă Amit Patel, în vârstă de 37 de ani, a fost de-a dreptul umilit de un vagon întreg de pasageri nepăsători. Patel este nevăzător și a urcat în respectivul metrou împreună cu Kika, un câine-ghid care îl ajută. Mai mult, a urcat în vagonul destinat special pentru persoanele cu dizabilități. Nimeni nu a vrut însă să le cedeze un loc pe scaun.

„Este greu să nu te bufnească plânsul. Ajung acasă și mă gândesc: ‘Chiar trebuie să fie atât de greu?’”, a spus acesta într-un interviu pentru The Evening Star, scrie The Independent.

Chinul prin care a trecut a fost documentat într-o serie de mesaje pe contul de Twitter deschis în numele cățelei Kika.

„Am mers prin ploaie până la capătul platformei, pentru a ne îmbarca în secțiunea metroului destinată persoanelor cu dizabilități și chiar dacă tata mi-a dat comanda să găsesc un loc, nimeni nu ne-a cedat scaunul”, este primul mesaj postat pe Twitter.

„Tata a fost nevoit să stea cu spatele lipit de uși. În timp ce se chinuia să nu se dezechilibreze, în timp ce eu alunecam dintr-o parte în alta pe podeaua udă. Dați dovadă de umanitate, oamenilor!”, este cel de-al doilea mesaj postat pe Twitter, în numele lui Kika.

Nu este pentru prima dată când Patel a fost tratat oribil la metrou. În februarie, camera GoPro pe care o poarta Kika a surprins momentul când un navetist i-a ordonat să se miște din calea lui în lift, deși a văzut că bărbatul este orb.

Reprezentanții companiei de transport și-au cerut scuze și au promis că vor modifica afișajul din metrou astfel încât să fie mai clar pentru toată lumea că locurile destinate pentru persoanele cu dizabilități nu trebuie ocupate abuziv.

Bătrâna s-a trezit la ușă cu o pizza pe care nu o comandase, și era gata să se certe cu curierul când a citit pe chitanță ceva care a lăsat-o cu gura căscată. Uite ce mesaj uluitor a primit

Ce faci când un membru al familiei tale nu răspunde la telefon pentru prea multă vreme? Nu știm ce faceți voi, dar acest tip din Nebraska, comandă pizza.

Claire Olsen are 87 de ani și trăiește în Palm Coast, Florida. Această femeie nu mai răspunsese la telefon de când în Florida lovise Uraganul Matthew. Nepotul ei, Eric, a sunat-o pe Claire pentru a se asigura că era bine și că a supraviețuit uraganului. În momentul în care femeia nu a răspuns, a început să se îngrijoreze.

,,Am vorbit cu ea vineri dimineață și nu avea curent. Mi-a spus că e un coșmar, iar apoi nu am mai auzit nimic de ea timp de două zile”, a spus Eric. El a mai adăugat: ,,Am sunat la cea mai apropiată secție de poliție, am sunat și la șerif, nimeni nu răspundea, m-am îngrijorat foarte tare”.

Atunci i-a venit lui Eric ideea genială de a-i comanda o pizza bunicii sale!

,,Așa că, mi-am zis, o să comand o pizza, și dacă i-o livrează, atunci știu că e în viață”, a explicat Eric. Ce scria pe chitanță? Era o rugăminte pentru curier: ,,Vă rog să sunați la acest număr atunci când ajungeți la adresă”.

Reacția bunicuței e minunată. Iată ce trebuie să facă un nepot care chiar își iubește bunica, pentru a o ști în siguranță:

x

Check Also

Un om sărman a zgâriat din greșeală o mașină de lux și i-a lăsat un bilet proprietarului. Când a văzut ce scrie, bărbatul a încremenit

Un om sărman a zgâriat din greșeală o mașină de lux și i-a lăsat un ...